Pretraga:


Knjižarica - Dobrodošli!

Posle nekoliko meseci rada sa ponosom mogu reći da je Knjižarica napokon tu, pred vama, ili barem njena prva verzija. O čemu je reč možda ćete se zapitati? Vrlo jednostavno! Ako volite da čitate i imate neku knjigu viška onda ste sigurno na pravom mestu. Sam sajt osmišljen je kao mesto na kome bi svi ljudi dobre volje mogli da se sretnu i razmene knjige koje žele. Knjiga za knjigu bio bi naš moto. A sve što vi treba da učinite da biste se pridružili je da napravite svoj nalog, postavite knjigu koju želite da menjate i ponudite je za neku koja vam privuče pažnju ili jednostavno sačekate da vam ponuda sama dođe. Prava, fizička razmena obavljala bi se po dogovoru preko pošte, ličnim preuzimanjem ili na bilo koji drugi način na koji se dogovorite i to bi bio vaš jedini eventualni trošak.

Suština cele ove stvari bila je da napravim nešto što će zbližiti ljude, a kako sam i sama veliki ljubitelj knjiga i jako mnogo volim da čitam, one su nekako bile moj logični izbor. Pridodaću tome i priču koju sam, sada već davno, pročitala. Reč je o crvenoj govrnici koja je postala prava mala biblioteka iz koje svako može da pozajmi knjigu pod uslovom da vrati neku sasvim drugu koje još nema u kolekciji. Moram priznati, vrlo nesigurna u to kako bi išta slično funkcionisalo ovde kod nas, i u želji da povežem ljude iz svih krajeva Srbije, ne samo jednog mesta, odlučih se na sledeći korak.

Istina je da ja još uvek nisam čula da na Internetu, barem na ovim prostorima, postoji nešto slične sadržine i zato sam se odvažno upustila u čitav projekat, nemajući pritom neki pravi uzor ili primer. Uz mnogo sati provedenih prvenstveno planirajući, a zatim i realizujući sve što sam osmislila i uz nesebične savete i pomoć svojih dragih prijatelja Knjižarica je tu pred vama. I iz dana u dan postajaće sve bolja. Vremenom, i uz vaše sugestije i podršku ko zna gde su nam granice. A eto, možda baš ova ideja inspiriše i neke druge, lepe i korisne stvari i događaje.

Na posletku… Kao što je rekao Stiven King: “Knjiga je jedinstvena, prenosiva magija”. A što onda ne podeliti magiju? Hvala vam!

Govornica biblioteka